Alle seizoenen de juiste foundationkleur

De juiste foundationkleur tijdens alle seizoenen!

Als je huid in de zomer bruiner is dan in de winter heb je ook een andere kleur foundation nodig. Een zomer en een winter kleur foundation!

Omdat je huid geleidelijk aan bruiner wordt heb je niet in één keer je zomerkleurtje te pakken. In die overgangsfase kun je de twee kleuren foundation met elkaar mengen om de perfecte kleur te krijgen. Je strooit van beide kleuren wat poeder in hetzelfde dekseltje en al draaiend neem je dat met je kwast op. Zo kan je altijd je (tussen) kleur op maat maken!

Bekijk hier ook de Beauty Hack video over het mengen van je foundation!

Waarom is het belangrijk om de kleuren te mengen als je huid bruiner wordt of juist weer lichter wordt na de zomer?

Wanneer je je winterkleur foundation blijft dragen in de zomer als je huid bruiner is geworden, zal je zien dat er een grijze waas ontstaat. Je krijgt een onnatuurlijk uiterlijk door het dragen van een te lichte make-up. Een te lichte foundation maakt dat je er bleek of flets uitziet.

Het tegenovergestelde een te donkere foundation geeft ook een heel onnatuurlijk resultaat en kan een ‘foute look’ veroorzaken, er vies uitzien en vlekken en randen veroorzaken.

Het dragen van de juiste kleur foundation is je basis voor een goede en mooie make-up!

Foundation gebruik je dus niet om jezelf een lekker bruin kleurtje te geven. Je foundation moet je eigen huidskleur zoveel mogelijk benaderen en zorgt er voor dat je huid er egaal en rustig uitziet. Een kleurtje creëer je door plaatselijk subtiel een bronzer aan te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp
Advieslijn