Minerale make-up
voor elke vrouw

Mintenz is een cosmeticamerk met uitsluitend 100% natuurlijke producten voor alle vrouwen die er graag mooi en verzorgd uit willen zien. En die daarvoor make-up en huidverzorgingsproducten willen gebruiken die gezond zijn voor de huid.

RUIM 25 jaar ervaring als schoonheids-specialiste en visagiste

Oprichtster Alida Vooijs, haalde in 1995 haar diploma schoonheidsspecialiste. In de loop der jaren heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan in de beautywereld. Ze heeft een groot aantal cursussen en trainingen gevolgd en certificaten gehaald o.a. acne-specialisatie en de visagie-opleiding bij de make-upschool van Mieke Petiet in Amsterdam.

Toen ze minerale make-up ontdekte, was ze meteen verkocht. Naast dat het een mooi en stralend resultaat gaf was het ook nog eens goed voor de huid! Dit was de perfecte aanvulling voor in haar praktijk waar de gevoelige en de onrustige/onzuivere huid veel geziene huidproblemen waren.

Uitkomst zelfs voor de gevoelige en probleemhuid

Veel vrouwen met een onrustige en/of onzuivere huid willen dit graag camoufleren met make-up. Maar traditionele make-up verstopt de poriën, en verstikt zo de huid waardoor het huidprobleem in stand gehouden wordt of zelfs verergert. En vrouwen met een gevoelige huid kunnen vaak geen gewone make-up verdragen. De minerale make-up bleek zelfs voor hen een uitkomst. Een gezonde make-up voor een mooie, verzorgde huid.

Een eigen natuurlijke cosmeticalijn

Al snel ontstond het idee om een eigen cosmeticalijn op te zetten en om eigen producten en kleuren te (laten) ontwikkelen. Alles van A tot Z in eigen beheer. Een lange periode van intensief onderzoek volgde waarin er heel veel ingrediënten, producten en kleuren zijn getest. Met als doel make-up die 100% natuurlijk, 100% mooi en 100% gezond is.