Roodheid zoals rosacea en couperose camoufleren met minerale make-up

Minerale make-up is bijzonder geschikt voor het camoufleren van ongewenste roodheid in het gezicht, zoals rosacea en couperose. Minerale make-up bestaat uit ingrediënten die niet belastend zijn voor de huid. Soms kan het gebruik van alleen de foundation al voldoende zijn om een rustig resultaat te bereiken. Als dat niet het geval is en de roodheid nog steeds zichtbaar is, kunnen kleurcorrigerende concealers echt een verschil maken. Deze concealers breng je aan voor de foundation.

Kleurcorrigerende concealers

Bij kleurcorrigerende concealers wordt de kleurencirkel gebruikt om te bepalen welke kleur het beste werkt voor een specifiek probleem.

Elke kleur op de kleurencirkel heeft een tegenovergestelde kleur die de ongewenste kleur neutraliseert.

Bijvoorbeeld, om roodheid in de huid te verminderen, kan een groene kleur concealer worden gebruikt. Omdat groen tegenover rood staat in de kleurencirkel, helpt het gebruik van een groene concealer om de rode tinten te neutraliseren.

Gele concealer kan worden gebruikt om paars te neutraliseren, geel staat tegenover paars in de kleurencirkel.

Hoewel de huid op het eerste gezicht meestal voornamelijk rood lijkt, zie je van dichtbij vaak ook paarse adertjes of verkleuringen. Door een mix van groene en gele concealer te gebruiken, kun je een heel mooi resultaat bereiken. Het groen in de concealer helpt bij het neutraliseren van de roodheid, terwijl het geel helpt bij het camoufleren van de paarse verkleuringen.

Meng een kleine hoeveelheid groene en gele concealer met elkaar. Zo kun je een aangepaste kleur creëren die zowel rode tinten als paarse verkleuringen kan neutraliseren. Experimenteer met verschillende verhoudingen van groene en gele concealer om te ontdekken welke combinatie het beste bij jouw huidskleur en specifieke verkleuringen past.

Gebruik een kwast om de concealer mooi gelijkmatig aan te brengen op de plekken waar je het nodig hebt. Niet te veel product in één keer, liever meerdere dunne laagjes. Op deze manier kun je de gewenste dekking opbouwen.

“Super fijne make-up! Ik heb rosacea en sindsdien kan ik een heleboel make-up niet meer verdragen. Mijn huid reageert meteen met rode bultjes en uitslag. Tot ik Mintenz ontdekte

Nu kan ik weer make-up gebruiken, ik gebruik jullie concealer, foundation en de mascara. Zonder reactie van mijn rosacea. Ik kan het iedereen aanraden

En op YouTube zijn filmpjes met duidelijke uitleg te vinden, hoe je de juiste kleur voor jouw huid uitzoekt en hoe je het het beste aan kunt brengen. Top!”

Alexa

“Super fijne foundation voor mijn rijpere oneffen rosacea huid. Nog nooit zoveel plezier gehad van een make-up. Mijn huid is er zelfs beter geworden. Bij elke bestelling een gratis tester, zooo leuk! Daarnaast heb ik het ook altijd snel in huis. Voor mij geen andere minerale make-up meer. Ik ben fan.”

Simone
 12,95
In Winkelmand
  • Neutraliseert roodheid in het gezicht

Lees meer...

 12,95
In Winkelmand
  • Neutraliseert blauw/paars bij een lichte huidskleur.
  • De gele concealer neutraliseert paarse of blauwe verkleuringen bijvoorbeeld onder de ogen of adertjes in het gezicht.

Lees meer...

 12,95
In Winkelmand
  • Voor het camoufleren van schaduwen en donkere kringen.
  • Zorgt voor een frisse oogopslag.

Lees meer...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp
Advieslijn