Tips voor het testen van foundation

Foundation gebruik je om je huid mooi egaal te maken. De kleur van je foundation moet de kleur van je huid zo dicht mogelijk benaderen. De kleur moet als het ware ‘verdwijnen’ in je huidskleur.

Op deze pagina:

 1. Het belang van de juiste kleur foundation
 2. Tips voor het bepalen van de juiste kleur foundation
 3. Tips voor aanbrengen van foundation op het hele gezicht
 4. Veel gestelde vragen

Omdat het werken met losse poeder in de proefzakjes niet ideaal is, geven wij als tip om met een schoteltje als onderlegger te gebruiken. De normale verpakking van de foundation is een potje met een handige klapdeksel. De poeder strooi je dan in de deksel en vandaar uit werk je.

Bekijk ook de instructie video van de Minerale Foundation Testerset.

1. Het belang van de juiste kleur foundation

De kleur van je foundation moet de kleur van je huid zo dicht mogelijk benaderen. De kleur moet als het ware ‘verdwijnen’ in je huidskleur.

Foundation gebruik je om je huid mooi egaal te maken. Een veel gemaakte fout is dat foundation gebruikt wordt om het gezicht een kleurtje te geven. Maar een te donkere foundation geeft een heel onnatuurlijk resultaat en kan een ‘foute look’ veroorzaken, er vies uitzien en vlekken geven. Een te lichte foundation maakt dat je er bleek of flets uitziet.

Kleur aanbrengen in je gezicht doe je met andere producten zoals een bronzer en/of blush.

2. Tips voor het bepalen van de juiste kleur foundation

 • Bekijk het resultaat na het opbrengen altijd bij daglicht
 • Test de foundation altijd op een schone, frisse huid
 • Gebruik een wattenstaafje om de poeder plaatselijk aan te brengen
 • De beste manier om de kleur te testen is door een beetje foundation aan te brengen op de overgang van je kaaklijn naar je hals
 • Belangrijk is dat je de poeder goed verdeeld met wrijvende/ronddraaiende bewegingen, zodat de mineralen zich door de warmte van de huid goed kunnen mengen/versmelten met de huid oliën

Als de kleur mooi opgaat in je eigen huidskleur heb je een match!

3. Tips voor aanbrengen van foundation op het hele gezicht

 • Breng de foundation altijd aan op een schone, frisse huid voorzien van dagcrème
 • Breng altijd eerst een dagcrème aan voordat je de foundation aanbrengt.
  Bij een droge huid kun je het beste gelijk na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.
  Bij een vettere huid adviseren we even te wachten met aanbrengen van de foundation totdat de crème is ingetrokken
 • Strooi een kleine hoeveelheid poeder op een schoteltje
 • Draai en dep met een (compacte) kwast de poeder in de haren
 • Tik het eventueel teveel aan poeder af boven het dekseltje
 • Verdeel nu de poeder met stempelende bewegingen over het gezicht
 • Begin op het gebied van het gezicht dat de meeste dekking nodig heeft
 • Masseer met ronddraaiende bewegingen de poeder over het hele gezicht, ook over de ogen en eventueel de hals. Gebruik hiervoor een compacte kwast (veel haren, dicht bij elkaar).
  Let op: het in masseren mag (moet) best wat steviger. Hierdoor worden de mineralen warm en versmelten ze mooi met je huidoliën. Als je de poeder te zacht/losjes aanbrengt, gebeurt er weinig en versmelt de poeder niet.
 • Voor meer dekking kan je bovenstaande stappen herhalen
 • Voor het mooiste resultaat is het beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen, dan te proberen om alles in één keer te dekken

3. Veel gestelde vragen

Mijn huid ziet er poederachtig uit na aanbrengen van de foundation, wat doe ik verkeerd?
Als de foundation er poederachtig uitziet en lijnen en poriën duidelijk zichtbaar zijn, dan is er waarschijnlijk te veel foundation in een keer gebruikt of is de kleur iets te licht. Meerdere dunne laagjes is altijd beter dan in een keer teveel aanbrengen. Ook is het belangrijk dat je de poeder met een compacte kwast (veel haartjes dicht op elkaar) zorgvuldig in masseert. Door de warmte van het masseren en de warmte van de huid smelten de mineralen samen met de huidolieën.

De foundation is vlekkerig op mijn huid, wat nu?
Als de foundation er vlekkerig uit ziet, kan het zijn dat je een te donkere kleur hebt gebruikt. Ook kan het zijn dat de dagcrème die je vooraf hebt gebruikt nog niet goed in de huid is getrokken. Je moet dan na het aanbrengen van de dagcrème iets langer wachten (tot de crème volledig in de huid getrokken is). Heb je geen tijd om te wachten totdat de crème geabsorbeerd is, dan kun je ook na het aanbrengen van de crème een tissue op de huid drukken, om het overtollige crème te verwijderen. Daarna breng je de foundation aan.

Bekijk alle veel gestelde vragen!

We helpen je graag!

Mocht je nog vragen hebben of advies willen, dan kan je ons e-mailen door op dit bericht te antwoorden. Een berichtje sturen via Facebook Messenger. Of een appje sturen via Whatsapp 085-8086941. We helpen je graag!