Veel gestelde Vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Minerale make-up is een natuurlijke, zijdezachte make-up gemaakt van pure mineralen, vrij van synthetische ingrediënten, conserveermiddelen, parfum of andere toevoegingen. Hierdoor is de kans op allergieën of huidirritaties zeer klein.

Minerale foundation van Mintenz is in poedervorm en volledig natuurlijk. Minerale foundation voelt licht en luchtig aan als een tweede huid. Het verstopt de poriën niet en heeft een natuurlijke uitstraling.

Een veel gehoord nadeel van vloeibare foundation is dat deze een ‘geplamuurde’ of ‘maskerachtige’ uitstraling aan de huid geven, waardoor duidelijk te zien is dat je make-up draagt. Vaak voelen ze onnatuurlijk (plakkerig) aan op de huid.

Daarnaast kunnen synthetische ingrediënten in vloeibare foundation de conditie van de huid uit balans brengen en irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot het ontstaan, verergeren of in stand houden van huidproblemen.

Mintenz is 100% puur gezuiverde minerale make-up zonder chemicaliën, parfum, vulstoffen, talk, parabenen of andere synthetische ingrediënten. Bij gebruik (op langere termijn) kunnen cosmeticaproducten met synthetische ingrediënten de conditie van de huid uit balans brengen en irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot het ontstaan, verergeren of in stand houden van huidproblemen. Waarom zou je je huid hier onnodig mee belasten als er ook natuurlijke alternatieven zijn?

Mintenz gebruikt zo min mogelijk ingrediënten zodat het eindproduct zo zuiver mogelijk blijft. Hoe meer ingrediënten hoe meer kans op irritatie. Alle ingrediënten per product zijn terug te vinden op de website. Je kunt daarvoor kijken onder het tabblad “ingrediënten”.

Ja. De producten van Mintenz zijn dierproefvrij.

De make-up is geschikt voor jong en oud en voor alle huidtypen.

In tegenstelling tot de meeste poederproducten die talk bevatten, en die daardoor zichtbaar op de huid blijven liggen en een dof en droog resultaat kunnen geven, bevat onze poeder geen talk. De minerale poeder vermengt zich met de natuurlijke oliën van de huid en creëert zo een zachte, lichte en rustige uitstraling. Dit zorgt voor een natuurlijk ogend en voelend resultaat, alsof je geen make-up draagt!

Onze minerale foundation is een twee-in-één product, waardoor het niet meer nodig is om eerst vloeibare foundation en daarna poeder te gebruiken. Nadat je jouw dagcrème hebt aangebracht, kun je de minerale foundation opbouwend aanbrengen in meerdere dunne laagjes totdat je de gewenste dekking hebt bereikt.

Bij een droge huid kun je het beste vrijwel direct na het aanbrengen van de dagcrème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.

Bij een vettere huid adviseren we even te wachten met het aanbrengen van de foundation totdat de crème (goed) is ingetrokken.

Minerale make-up is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid omdat het weinig ingrediënten en geen synthetische stoffen bevat. Dit vermindert de kans op irritatie of allergische reacties.

Steeds meer huidproblemen en overgevoeligheid ontstaan door ongewenste stoffen in make-up zoals synthetische kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen.

Absoluut! Een veel gehoord probleem is dat poeders de huid uit kunnen drogen, dit geldt niet voor minerale poeders. Het zijn namelijk de vulstoffen, zoals talk, die de huid uitdrogen. Onze poeders zijn vrij van talk.

Bij een droge huid kun je het beste vrijwel direct na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.

Minerale make-up is zeker geschikt voor een oudere huid. De licht-reflecterende eigenschappen van de mineralen kunnen helpen om fijne lijntjes en rimpels optisch te verminderen. Daarnaast smelten de mineralen samen met de natuurlijke oliën van de huid, waardoor de foundation een zeer natuurlijk resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat je niet voelt dat je make-up draagt en het er heel natuurlijk uitziet.

Een veel gehoord probleem is dat poeders de huid uit kunnen drogen, dit geldt niet voor minerale poeders. Het zijn namelijk de vulstoffen, zoals talk, die de huid uitdrogen. Onze poeders zijn vrij van talk.
 
Het is wel belangrijk dat de huid goed gehydrateerd en gevoed is. Breng daarom altijd eerst een dagcrème aan voordat je de foundation aanbrengt.
 
Bij een droge huid kun je het beste vrijwel direct na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.
 
Bij een vettere huid adviseren we even te wachten met aanbrengen van de foundation totdat de crème (goed) is ingetrokken.
 

Een dof effect krijg je door ingrediënten die het licht absorberen (hier is talk vaak de oorzaak van). Onze minerale poeders bevatten juist licht-reflecterende mineralen, wat een natuurlijke gloed geeft aan de huid.

Om het mooiste resultaat te bereiken, is het van belang dat de huid goed gevoed en gehydrateerd is. Het is daarom aan te raden om eerst een dagcrème aan te brengen voordat je de foundation aanbrengt.

Als je last hebt van een droge huid, is het het beste om niet te lang te wachten met het aanbrengen van de foundation nadat je je crème hebt aangebracht.

Bij een vettere huid adviseren we even te wachten met aanbrengen van de foundation totdat de crème (goed) is ingetrokken.

Minerale make-up heeft als groot voordeel dat het niet plakkerig en zwaar aanvoelt op de huid, in tegenstelling tot vloeibare make-up. Onze foundation voelt heel natuurlijk en gewichtloos aan, waardoor het lijkt alsof je geen make-up draagt. Bovendien kan de huid blijven ademen, waardoor het probleemloos te dragen is bij elke temperatuur.

Onze minerale make-up is eenvoudig en snel aan te brengen met een kabuki kwast.

In deze video wordt het gebruik van het potje voorgedaan:
https://www.mintenz.nl/tips-en-tricks/gebruik-potje/

In deze video wordt het gebruik van het potje voorgedaan:
https://www.mintenz.nl/tips-en-tricks/gebruik-potje/

Om het beste resultaat te behalen, raden we aan om een kabuki kwast te gebruiken. Deze kwast heeft veel haartjes die dicht op elkaar staan, waardoor de poeder gelijkmatig over de huid wordt verdeeld. Dit zorgt voor een mooi natuurlijk resultaat.

Je kunt de dekking naar wens opbouwen. Voor een lichte/subtiele dekking breng je één laagje aan. Wil je meer dekking, dan kun je twee à drie dunne laagjes aanbrengen. Het is altijd beter om (meerdere) dunne laagjes aan te brengen dan in één keer te veel product

Hoewel onze minerale poeder ingrediënten bevat die bescherming kunnen bieden tegen de zon, is het niet officieel getest voor SPF classificatie. Daarom kunnen we geen claims en uitspraken doen over een zonnefilter in onze make-up. Om je huid optimaal te beschermen tegen de zon, adviseren we om altijd een goede zonnebrandcrème te gebruiken.

Hoe lang je met een potje foundation doet, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je het gebruikt en hoeveel product je per keer aanbrengt. Bij dagelijks gemiddeld gebruik doe je ongeveer drie maanden met een potje foundation.

Bijna iedereen heeft een zomer- en een winterkleur foundation. Door de foundation kleuren met elkaar te mengen kun je het hele jaar door de juiste kleur creëren die past bij jouw huidskleur op dat moment.

Als je foundation er poederachtig uitziet en lijnen en poriën duidelijk zichtbaar zijn, is er waarschijnlijk te veel foundation in één keer aangebracht of is de kleur iets te licht.

Het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan in één keer te veel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een compacte kwast te gebruiken met veel haartjes dicht op elkaar (kabuki kwast) en de poeder goed in te masseren. Door de warmte van het masseren en de warmte van de huid smelten de mineralen samen met de huidolieën, waardoor de foundation mooi opgaat in de huid.

 
Om het mooiste resultaat te bereiken, is het ook van belang dat de huid goed gevoed en gehydrateerd is. Het is daarom aan te raden om eerst een dagcrème aan te gebruiken voordat je de foundation aanbrengt. Als je last hebt van een droge huid, is het het beste om niet te lang te wachten met het aanbrengen van de foundation nadat je je crème hebt aangebracht.

Als de foundation er vlekkerig uitziet, kan dat komen doordat je mogelijk een te donkere kleur hebt gebruikt of omdat de dagcrème die je eerder hebt aangebracht nog niet volledig is opgenomen door de huid. Het is dan raadzaam om na het aanbrengen van de dagcrème enige tijd te wachten totdat het volledig is ingetrokken voordat je de foundation aanbrengt. Als je geen tijd hebt om te wachten, kun je een tissue op de huid drukken om overtollige crème te verwijderen voordat je de foundation aanbrengt.

We bieden diverse opties voor persoonlijk advies bij het selecteren van de juiste kleuren en producten. Je kunt bijvoorbeeld contact met ons opnemen via onze WhatsApp-advieslijn, waar je je vraag kunt stellen en onze experts je graag verder helpen.
 
Een andere mogelijkheid is ons gratis online make-upadvies, waarbij onze visagisten aan de hand van je ingevulde vragen en een foto een compleet op maat gemaakt advies geven, inclusief stappenplan en instructievideo’s. Dit alles is overzichtelijk, gratis en vrijblijvend!
 
Bovendien kun je bij onze verkooppunten terecht, waar ze je graag adviseren en helpen bij het vinden van de juiste producten en kleuren die bij jou passen.

Helaas is het niet mogelijk om bij ons langs te komen voor make-up advies.

We hebben wel verkooppunten die je graag helpen met het vinden van de juiste producten.

Als je liever online advies wilt ontvangen, hebben we een speciale adviespagina waar we je graag verder helpen.

Ja dat kan! Je kunt jouw bestelling online plaatsen en kiezen voor afhalen. Wij zorgen er dan voor dat jouw bestelling klaar staat bij ons op locatie aan de Mandenmakerstraat 6 in Katwijk (in het Heen naast Bouwmaat, ingang bij de oranje boog).

Voor afhalen zijn we aanwezig op maandag tot en met vrijdag van 9:30 uur tot 16:45 uur. Je kan binnen deze tijden zonder afspraak langskomen om je bestelling op te halen.

Onze klantenservice staat 6 dagen per week voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.